logopdz

Uporabniški meni

KOČA NA VOGARJU

----------------------------

 

---------------------------

druzinam prijazna koca

---------------------------

pzs logo oppk rgb m600

--------------------------

Vse informacije o delovanju doma in rezervacije spanja na številki: 

Vogar (Strgar Igor): +386/51-613-367 ali email: pdzeleznicarlj@gmail.com.

-------------------------

POSTANI ČLAN

 

PZS Postani clan planinske organizacije 186x130 dinamicni

------------------------ocistimo gore-----------------------

Koča na Vogarju

 Vogar 4

Dom stoji na planini Vogar (1054 m.n.v) v Fužinskih planinah, severno od Bohinjskega jezera. Dom je običajno odprt od 15. junija do 30. septembra, v zimskem času pa sobote, nedelje in praznikih, če je vreme lepo, oz. za skupine po dogovoru. V gostinskem prostoru je 70 sedežev, točilni pult; v 11 sobah je 45 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 18 ležišč; WC in umivalnice s toplo in mrzlo vodo so v vsaki etaži, v novem delu doma pa v vseh sobah; centralno ogrevanje, tekoča voda, fotovoltaični sistem in agregat za elektriko in mobitel.

 

Razgled:

Lep razgled je z bližnjega roba planine in od spomenika padlim planincem železničarjem, odkoder je zlasti lep pogled na Bohinjsko dolino z Bohinjskim jezerom. Proti vzhodu vidimo prostrano planoto Pokljuko z bližnjo planino Uskovnico in Studor nad Staro Fužino; na južni strani se nad Bohinjsko dolino vzpne venec Spodnjih Bohinjskih gora od Črne prsti prek Rodice, Vogla, Škrbine, Podrte gore do Mahavščka; pred Voglom je na Rjavi skali Ski hotel na Voglu; proti zahodu se na severni strani Bohinjskega jezera vleče rob planote proti Pršivcu, zadaj so nad zatrepom ob Savici vzhodna pobočja Komne; z grebena nad domom vidimo na severni strani tudi Triglav in sosednje vrhove.

 razgled2

Dostop:

Avto: po gozdni cesti, ki se na začetku doline Voje odcepi od ceste Stara Fužina-Voje in pelje po dolini Suhe na planino Blato, od te pa se na zadnji veliki serpentini nad Suho odcepi na levo gozdna cesta na planino Vogar in še naprej na planino Vodični vrh, iz Stare Fužine 10km, gozdni cesti pozimi nista prevozni. AP Stara Fužina in Bohinjsko jezero (do Bohinjske Bistrice tudi z vlakom, naprej avtobus); iz Stare Fužine ob rečici Mostnici in čez Hudičev most do znamenja ob cesti na Voje (do sem lahko tudi po cesti iz Stare Fužine), potem po poti na Vogar 1h30; od AP Jezero pri Bohinjskem jezeru skozi Staro Fužino 2h.

 

Zanimivejše ture:

Planina Vodični vrh (1500 m) 1h30; Ribčev Laz (531 m) 2h;  Pršivec (1761 m) čez planino Hebed 3h; planina Viševnik (1625 m) mimo Pršivca 3h; Dom na Komni (1520 m)4h50; Koča pri Savici (670 m) 3h50; Koča pri Triglavskih jezerih (1685 m) 4h25; spomenik padlim planincem železničarjem (postavljen leta 1962) 10 minut. 

PDZ Vogar